Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

kedd, 31 október 2023 10:45

Fenntarthatóság Dublinban

Írta:
St. Stephen's Green St. Stephen's Green 2023.10.16.

Először vettem részt az ERASMUS + programban, csakúgy, mint az iskolánk, így nagyon nagy izgalommal tekintettem az utazás elé.

A kuzusom címe Sustainability and Environment in Education volt. Több ok is motivált a kurzus kiválasztásában. Egyrészt környezetismeretet tanítok alsó tagozatos gyerekeknek, másrészt iskolánk elnyerte az ököiskola címet és végül van egy fajta személyes érdeklődésem is a téma iránt.

A kurzus nagyon jól szervezett volt. A délelőtti órák során érdekes témákat dolgoztunk fel (mint például a fast fashion, klímaváltozás, dzsentrifikáció) és aktívan be voltunk vonva az órák menetébe. Projekt feladatot kaptunk, párban vagy kisebb csoportokban dolgoztunk, elemzést, kutató munkát végeztünk, előadásokat tartottunk és megvitattunk különböző nézőpontokat nagyon jó és elfogadó légkörben.

Délutánonként lehetőségünk volt megismerni Dublint testközelből. Meglátogattuk a közeli parkokat, megfigyelhettük a város változását, átalakulást. Ellátogattunk egy különleges központba, ahol a cél az ember alkotta környezeti terhek csökkentése mellet a dolgok minél hosszab ideig tartó körforgásban tartása.

A tanfolyam lehetőséget biztosított arra, hogy megtapasztaljam mások, más országok hogyan gondolkodnak a témában, milyen lehetőségeink vannak környezetünk védelmében, valamint nyelvileg és az ír kultúra vonatkozásában is fejlődhettem.

További információk

  • Helyszín: Dublin

Új hozzászólás