Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

csütörtök, 21 szeptember 2023 11:53

A kommunikáció finomhangolása Rovinjban

Írta:

Az Erasmus+ program keretében 2023. július 16. és 23. között nemzetközi továbbképzésen vettem részt a horvátországi Rovinjban.

A nagyon alaposan kidolgozott, mind tartalmában, mind munkaformákban változatos angol nyelvű kurzust egy osztrák szakember vezette. A különböző kommunikációs elméletek bemutatása után ismerkedtünk a kommunikációban rejlő nüanszokkal, az érzelmek kezelésének kreatív eszközeivel. Különböző szerepeink tudatos megélése kapcsán sok gyakorlatot végeztünk jó és rossz kommunikáció megélésére, konfliktushelyzetek kezelésére, az erőszakmentes kommunikáció technikájának tudatos alkalmazására.
A csoport kreatív, nyitott, figyelmes hozzáállása nagyban segítette, az angol nyelvi tudás hiányosságai (mind az előadó mind a résztvevők részéről) kicsit nehezítették a témában való elmélyülést.

A továbbképzést ideálisan keretezte a két kötelező csapatépítő program, az első esti közös vacsora és a szombati hajókirándulás, ahol városnézésre, tengerparti úszásra, helyiekkel való ismerkedésre és a többi kurzuson résztvevőkkel is mély beszélgetésekre volt lehetőség.
Köszönjük a lehetőséget!

További információk

  • Helyszín: Horvátország - Rovinj

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás