Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

kedd, 12 szeptember 2023 18:32

2023. augusztus 14-18, Dublin, Atlas Language School

Írta:
Atlas Language School Atlas Language School

2023. augusztus 14-18, Dublin, Atlas Language School

Dublinban vettem részt az ösztöndíjas képzés keretében egy egyhetes nyelvtanfolyamon. Azért az angol nyelvet választottam, mert munkám során gyakran találkozom angol nyelvű szövegekkel és szerettem volna elmélyíteni angol nyelvi tudásomat.

Az itthoni online szintfelmérő teszt kitöltésén túl, a helyszínen egy szóbeli beszélgetés után soroltak be a megfelelő szintű nyelvi csoportba. Hétfőtől péntekig 9-től 1-ig vettem részt nyelvórákon, illetve némely délután az iskola által szervezett délutáni szabadidős programon. A csoportomban voltak más tanárok is, de magyar anyanyelvűvel nem találkoztam. Az órákon nyelvtani, szövegértési és szövegalkotási feladatokat végeztem írásban és szóban, az English File tankönyv segítségével. Az oktatók nagy hangsúlyt fektettek a csoport- és pármunkára, csoportomban mexikói, olasz, spanyol, japán és tajvani diákokkal ismerkedtem meg.

A délutánokat igyekeztem haszonsan tölteni, felkeresni Dublin nevezetességeit (Trinity College, Dublin Castle, James Joyce Center, Guiness Storehouse stb.), 19-én elkirándultam a Moher-sziklákhoz és Galway-be, illetve, mivel korábban, 11-én érkeztem, pár napot eltöltöttem Corkban is.

Utazásomat hasznosnak érzem, angol nyelvtudásomat még ilyen rövid idő alatt is, de sikerült fejlesztenem, illetve megismerhettem egy nagyon kedves és kellemes országot is.

További információk

  • Helyszín: Atlasz - Dublin - Írország

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás