Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Toldi Enikő Éva

vasárnap, 10 december 2023 16:20

Játékos angol Alicanteban

Őszi nyárba érkeztem oktöber 20.-án Spanyolországba, Alicanteba, ahol az "Improve your english" nyelvi kurzusán vettem részt a STPM képzőnek. A képzést tanárok tervezték tanárok számára, az általuk kipróbált, tesztelt és jóváhagyott, innivatív és motiváló tevékenységekből állították össze az egy hét programját. A képzés egyidőben volt nyelvi és módszertani kurzus, egy rendkívűl elfogadó légkörben, rengeteg játékkal, az angol beszéd-és halláskészség fejlesztésére irányult, és kreatív, játékokon keresztül mélyítette el a folyékonyabb nyelvi tudásunkat.Mindezt egy csodálatos helyszínen, az órák nagyrészét a fehérhomokos tengerparton tartva.Délutánonként jutott idő a környező városok, szigetek meglátogatására is, és a tengerparti adta nyaralós élményekre is.

 
vasárnap, 04 december 2022 17:25

Angol nyelvtanfolyam Máltán

Angol nyelvtanfolyam Máltán

November második hetében sikerült egy hetet Máltán töltenem, az Erasmus tanár továbbképzés programon keresztül.

Iskolánkból több kolléga eljutott csodálatos helyekre, érdekes és hasznos szakmai képzésekre, én viszont sokáig vacilláltam, mivel az angol nyelvterületek vonzottak, de a nyelvi akadály visszatartott.

Erre volt tökéletes megoldás egy nyelvtanfolyam, és a Vallettában található Easy School nyelviskola.

A tanfolyamra való bekerülés zökkenőmentes volt, az utazást, szállást pedig saját magam szerveztem.

A nyelviskola tanfolyama felülmúlta minden várakozásomat, szakmailag és szervezésben is magas színvonalon telt el az 5 napos képzés. Egyedüli magyarként, 7 ország képviselőjével tanultam együtt, egy 9.nemzetiségű, kolumbiai tanárnővel.

A tanárnőnknek köszönhetően kezdeti félelmem, és a nyelvtudással kapcsolatos kishitűségem a hét végére elmúlt, és sokkal biztosabban használtam a 30 éve szerzett passzív tudásomat.

A délutánjaink szabadok voltak, így felfedeztük a csodálatos Máltát, a gyönyörű, késő nyári időjárásban.

Számomra a tanfolyam legnagyobb értéke a kulturális sokszínűség és elfogadás megtapasztalása volt, valamint az a felismerés, hogy soha nem késő újrakezdeni egy nyelv tanulását.

General English Combination Course 25 - 1 or 2 weeks